Slotte i Loire-dalen – Frankrigs have

Frankrig

Beskrivelse

Næppe noget sted i Frankrig er mere fransk end la Touraine – området omkring byen Tours, ca 200 km. syd for Paris. Her voksede det franske monarki frem selv om hovedstaden flyttede til Paris.

I den sene Middelalder og i Renaissancen (ca. 1400 – 1600) blev der i Loire-dalen bygget et utal af kongeslotte og herresæder.

I løbet af foredraget skal vi med billeder og forklaringer besøge nogle af disse seværdigheder for eksempel Chambord, Chenonceaux og Azay-le-Rideau, og høre om de mennesker, der oprindeligt befolkede disse slotte og borge. Frans den Første, Henrik den Første og Catherine de Médicis for blot at nævne et par enkelte, der var hovedpersoner i nogle af de private og politiske intriger, som udspilledes på disse slotte og herregårde.

Det moderne Frankrig skal dog ikke helt tilsidesættes. Vi hører lidt om levevilkår i nutidens Frankrig og lidt om de mange traditioner vedrørende mad, vin og politiske forhold.

Praktisk

  • Tid: 2t inkl. pause
  • Pris: 2000,-
Kontaktinformation
Flemming Forsberg
Rolfsgade 6
DK-8260 Viby J
Tel.: 86 11 30 13
Generel information
Inspirerende foredrag ved passioneret foredragsholder Flemming Forsberg. Jeg holder foredrag ved især FOF og AOF, men også Ældresagen, Folkeuniversitetet, forskellige menighedsråd, højskoler og pensionistforeninger.